сряда, 14 септември 2011 г.

ТРЕВОЖНОСТ


Тревожността е част от нашия живот, нормална реакция на стрес. Това е емоция, при която сме напрегнати и притеснени. Чувстваме се тревожни преди изпит, преди среща, преди важна сделка или когато вървим по тъмна улица. Този вид тревожност е полезна, тя ни прави по-бдителни и внимателни. Обикновено приключва в момента, в който ситуацията, която я е предизвикала, приключи.

За много хора обаче, тревожността не отминава, а по-скоро се влошава с течение на времето. Имат болки в гърдите или кошмари, страхуват се да напуснат дома си.
Хората, страдащи от тревожно разстройство са предмет на интензивни, продължителни чувства на страх и страдание, без очевидна причина. Състоянието превръща живота им в непрекъснато безпокойство и страх, може да се намеси във взаимоотношенията им със семейството, приятели и колеги.

Консултирането е ефективно за намаляване на симптомите при тревожните разстройства. Използваните техники могат да ни помогнат да преструктурираме своите тревожни мисли, тълкувания и прогнози в по рационални и по-малко тревожни.
Тревожните разстройства са голяма тежест за засегнатите лица, както и за техните семейства и приятели.

За вашата първа безплатна сесия свържете се с мен.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар