понеделник, 3 октомври 2011 г.

Какво ни мотивира?


Мотивацията е емоция, която ни дава възможност да предприемаме действия , независимо дали ни харесват или не.
Една от основните причини, поради които ние не успяваме да постигнем целите си е , че бездействаме. Предприемането на действия е предизвикателство за повечето от нас.

И така, какво ни мотивира?

Помислете за тази аналогия, имате модерна кола, с пълен резервоар, мощен двигател, добри гуми, лъскав екстериор. Тази кола има невероятен потенциал. Водачът стои вътре зад волана, но колата не работи. Слага ключът в запалването и ..... Познахте, ключът е мотивацията.


За да сме мотивирани и постоянно вдъхновени, ние имаме нужда от цел. Поставянето на цели е изключително важно за мотивацията и успеха. Постигането на една цел ни мотивира да продължим напред, да си поставим нова, да постигнем и нея и т.н. Успехът води до по-голям интерес и по-голямо желание, създаваме една възходяща спирала на мотивацията към целта.

Така, че да бъдем честни със себе си. Реалистични ли са целите, които си поставяме?


Знам, че всеки търси да отприщи мотивиращата сила вътре в него. Ние имаме този невероятен потенциал, но той е в капан и моли да бъде пуснат. Трябва малко помощ, за да се запали пламъкът и нещата да се случат.
Това, което Живей съзнателно ви предоставя са инструменти и стратегии, които не само ще запалят пламъка, но и ще озаптят бушуващия огън.
Моля, свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

1 коментар: