сряда, 19 октомври 2011 г.

ЧУВСТВО ЗА ХУМОР


Хора от различни възрасти и култури реагират с чувство за хумор, забавляват се , смеят се или се усмихват на нещо смешно. Въпреки , че е въпрос на наша лична преценка, до каква степен нещо ни е забавно и смешно, това зависи и от културата ни, зрелостта ни, образоваността ни и разбира се контекста.

Доброто чувство за хумор е една от най-желаните черти, която търсим в партньора ни , особено в ранните етапи на връзката ни. Жените са особено заинтересовани от човек с чувство за хумор или по-точно някой, който да ги кара да се смеят. Претенциозните жени използват хумора като знак за интелигентност. Мъжете използват хумора за да впечатлят жените и успяват.
Не е изненадващо, че мъжете са много по-склонни да кажат, че притежават страхотно чувство за хумор и че могат да разсмеят всяка жена.
Хуморът е силно желана черта от жените, които търсят половинка.

Смехът има силен ефект върху здравето и благополучието ни. Облекчава напрежението и стреса, повишава настроението, подобрява творчеството ни и способността за решаване на проблеми, осигурява бърз тласък на енергия. Но най-ценното нещо на смеха е , че обединява хората, взаимният смях и игра са основите на силни и здрави взаимоотношения.

Играта в комуникацията е един от най-ефективните инструменти за поддържане на взаимоотношенията свежи и вълнуващи. Смехът и играта обогатяват взаимодействията ни и допълнително ги поддържат интересни, леки и приятни. Това споделено удоволствие създава чувството на интимност и качествена връзка, което е предпоставка за трайни взаимоотношения.

Смехът привлича другите към нас. Когато се смеем заедно, създаваме една положителна връзка, която действа като силен буфер срещу стрес, разногласия и разочарования.


Моля, свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар