вторник, 29 ноември 2011 г.

Благодарност

Изразяването на благодарност е важна част от всяка духовна практика. Тя отваря сърцето и активира положителни емоции в мозъка.

 Редовното изразяване на благодарност може да промени начина, по който мислим, мозъкът ни автоматично ще отговаря на по-положителни модели. Положителните емоции, които предизвикваме могат да потулят бушуващия огън, могат да ни предпазят от беди, разширяват мисленето ни и така ние разработваме по –сдържани възгледи за живота.

Благодарността е емоция на свързаност, която ни напомня, че сме част от една по-голяма вселена с всички живи същества. На кого сме благодарни? 

 На семейството, на приятелите, на близките хора около нас. Благодарността би трябвало да намери трайно място в живота ни. Да помислим за всички неща в живота ни, които ни помагат или ни носят удоволствие.

 Празниците са идеално време за изразяване на благодарност към близки, приятели и семейството. Благодарността може да доведе до чувството на любов, признателност, щедрост и състрадание, които допълнително ще отворят сърцата ни и ще помогнат да тръгнем по един по-положителен път. Всеки намира своя начин да изрази благодарността си. Писане на картички, обмен на мисли, лични подаръци, това са само част от начините. Но понякога и една дума е достатъчна. Обичам те! 

Facebook: Елена Виделова
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар