четвъртък, 8 декември 2011 г.

Как се справяме с негативните събития?Възможно ли е да минимизираме влиянието им?

Както се казва в живота ни поне веднъж ни вали дъжд. Не можем да минем през него без да се намокрим.

Ако се замислим буквално над това, и ако сме имали планове за навън, то тогава истинската дъждовна буря е негативно събитие за нас. Разбира се имаме възможност за избор, когато се сблъскаме с дъжда, за това как да се предпазим от това да се чувстваме зле. По принцип има два начина да се справим с това негативна събитие.

Едната възможност е да преосмислим събитието и да намерим същността му. Да превърнем отрицателното в положително, да помислим , колко е полезен всъщност дъждът за растенията, за околната среда.

Втората възможност е да се освободим от ситуацията. Чрез фокусиране на вниманието другаде. Ако обаче бурята прекъсва важно събитие в живота ни, тогава може да имаме трудности с това да мислим положително. Да се опитаме просто да игнорираме негативното събитие.

Използваме и двете възможности , в зависимост от ситуацията. Ако едно събитие е не чак толкова отрицателно , има по-голяма вероятност за преосмисляне на ситуацията, отколкото да се освободим от него. И обратно , когато е силно негативно вероятността за ре фокус е по-голяма, отколкото преоценката.

Всяко едно нещо обаче ,което се случва в нашия живот, ни учи на нещо.
Така, че ако сме в ситуация, в която трябва да помним неприятното събитие и да се поучим от него, тогава може би е по-добре да се съсредоточим върху него, а не да мислим за неговото освобождаване.

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар