вторник, 10 януари 2012 г.

Какво се случва когато любовта ни не успее и е отровена от лъжи?Лъжи ,увъртания и полуистини. Всичко това са лъжи. Низ от лъжи, които водят до най-тъмните кътчета на съзнанието ни.

Лесно е да изискваме от другите да бъдат честни с нас, но е трудно да се изпълни. Това е висок стандарт. Тези изисквания са форма на условна любов. Направи това и аз ще те обичам.

Когато сме заслепени от любовта не обръщаме внимание на ситните камъчета, които се опитват да ни препънат. С годините обаче , все повече обръщаме внимание на тези камъчета, все повече неща ни правят впечатление. Някои харесваме, някои не. Ако тези , които не харесваме са повече от тези , които харесваме , взаимоотношенията ни са към края. Всяка лъжа рано или късно излиза наяве.

Невинен ли е или всичко е планирал? Изведнъж всичко изглежда различно. Това , което изглеждаше сладко и мило, сега е тъжно. Магията на скъпоценните дни отминава, дали някога ще се върне? Любовта расте и се отклонява. Появяват се други възможности. В един момент това, което е реално става фалш.

Оптимистът казва, че любовта е красива да последния ден.

Песимистът казва, че е бил глупак от самото начало.

Истината е ,че тя наистина свършва. Някои ще приберат снимката в чекмеджето, други ще я изхвърлят в кошчето. В крайна сметка всеки продължава напред, но за някои болката се задържа за цял живот. Това е път към депресията, алкохола или наркотиците. За други това е врата към самоубийството.

Вярвам , че всеки е добър по същество, но животът ни поставя понякога пред труден избор. Пътищата , които избираме не винаги са най-лесните и безболезнени.
Важно е обаче накрая да сме доволни и горди от резултата.

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

1 коментар:

  1. След любовта идва приятелството и разбирателството. Не може цял живот да тичаме по някакви измислени принцове на бели коне!

    ОтговорИзтриване