понеделник, 6 февруари 2012 г.

Кое е на първо място в живота ни, децата или бракът?
Когато децата ни са в центъра на живота ни, това изглежда прекрасно, но дали е добра идея като цяло. Закрилата, защитата, снизхождението към децата ни, може да доведе до чувство на продължителна зависимост. Щастието на децата ни е с най-висок приоритет, но това може да доведе до неочаквани и нежелани последици.

Лично аз не съм много съгласна с популяризирането на идеята , че бракът изисква жертва на нечии лични нужди и желания, за да можем морално и отговорно са отглеждаме децата си. За всяко взаимоотношение се изиска все пак някаква саможертва, но пред родителите стои въпросът „Къде е линията на отговорност към децата, отговорност към съпруга или съпругата и отговорност към самия себе си?”.

Наблюдавала съм мои приятели, с дълго съвместно съжителство, за които най-приоритетно е щастието на децата на цената на здравето на брака. Дори ако последствията не са очевадно вредни, те могат да подкопаят качеството на връзката им, двойката подава на децата си послание, че бракът не е особено забавно нещо , в по-голямата част от времето. Нещастни и неудовлетворени родители водят децата си до заключение, че бракът прави хората нещастни.

Повече от всичко, което можем да направим за децата си е да им покажем един пример за щастлив брак. Така подкрепяме и насърчаваме възможността за създаване на такава връзка в живота си и в живота на децата си. Това, което те виждат у дома някой ден ще проектират в своя дом. Любов, топлина, уют, спокойствие и разбирателство.
Какво повече му трябва на човек!


Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар