петък, 2 март 2012 г.

Смущаващите моменти в отношенията

Хуморът в отношенията: добър, лош, неудобен.

Били ли сте някога сред приятели и партньорът ви да направи шега, от която да се почувствате неудобно, да ви иде да потънете в земята?
Мисля, че всеки е имал такива неприятни моменти, в които му е идвало да каже: „Скъпа или скъпи, замълчи!”.

Хуморът наистина е добър за взаимоотношенията ни, но това е така , когато споделяме едно и също чувство за хумор. Допринася за повече щастие в една връзка. Да бъдеш в състояние да споделяш чувството за хумор на партньора си, да създавате смешни и игриви моменти заедно, е признак за една спокойна и любяща среда, в която хората са склонни да процъфтяват.

Но какво да кажем за неприятните моменти, когато опитът за хумор, става социален срам? Агресивният хумор ( насочен към другите) и самоунищожителният хумор ( насочен към собствените грешки и слаби страни) в ситуации пред други хора, може да бъде неудобен за партньора.

По време на парти, когато сме сред познати, има момент , в който се чувстваме отговорни не само за себе си , но и за това как се представя партньорът ни, как изглежда връзката ни. Партньорите са склонни да се чувстват отговорни за поведението един към друг.

Ако споделяме едно и също чувство за хумор, това би ни помогнало за съвместимостта.

Самоиронията е смешна и интересна понякога, но ако кара човека до вас да се чувства зле, по-добре да я спестим.

И да не забравяме, че в публични и социални ситуации ако се направим на глупаци, партньорът ни може също да се почувства като глупак.
Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар