вторник, 13 март 2012 г.

Болка, гняв и нараняванеРазводът боли. Той може да навреди по много начини на децата, семействата, обществото. Разводът е дълбоко емоционално нараняване, емоционална болка, която често усещаме като физическа. Чувстваме се сякаш сме били намушкани в гърдите или може би в гърба. Чувстваме ужасна празнота в стомаха или силен натиск върху гърдите.
Емоционалната болка боли буквално. Отхвърлянето боли.

Болката от изгубената любов е дълбока и боли още повече , защото има много усложнения свързани с развода, особено когато има и деца. Изгарящата болка води до натрупване на голям гняв.

Еволюцията ни е изградила като сложна мрежа, която реагира на болката с гняв. Можем да наблюдаваме това поведение при животните. Бъдете много внимателни около пострадало куче. То може да хапе. Защо? Кучето го боли и е готово да нарани, да се защити, дори и този , който се опитва да му помогне. Когато едно животно е нападнато и наранено , то отвръща на удара дори на сляпо. Борба за оцеляване.

Отхвърляме болката. Тя ни прави ядосани. В нашата първична ярост, ние искаме болката да се върне.

И тук има още едно усложнение. Когато сме гневни , боли ли ни по-малко?
Помислете за това. Гневът изолира болката, включително и емоционалната. Така, че една от причините да останем ядосани на бившите си е за успокоение на собствената ни болка. Да сме ядосани е по-лесно, отколкото да сме наранени.

Когато има и деца, много често се получава бедствие. Децата могат да бъдат наранени от родителите си емоционално, от гнева , от чувствата и емоциите на родителите водени от собствената си дълбоко емоционална болка.

Когато при развода и раздялата има деца, те трябва да бъдат поставени преди емоциите ни. Как? Прегърнете болката си. Погледнете я отвътре, пуснете гнева да си отиде и почувствайте болката.

Какво може да я излекува?


Моля, свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар