четвъртък, 5 април 2012 г.

Съвместимост -тайната съставка на щастливата връзка?




Чувствамe сe неудовлетворени от избора си на партньор в живота?

Всеки иска интимните му отношения да бъдат любящи и дълготрайни. Тогава защо се чувстваме глупаво от избора си на партньор?

Мислим си , че знаем очевидните сигнали за успех и дълголетие на връзката.
Сексуалната химия , физическото привличане, любовта от пръв поглед, са неща, които прогнозират дългосрочна връзка. Или може би това е холивудска фантазия и мит.
Какво по-добре вещае дългосрочен успех и щастие в интимната връзка, повече състрадание или страст. С две думи, въпросите за съвместимост, и въпросите за дългото, дълго време , прекарано заедно!

Дългосрочните взаимоотношения като браковете са партньорства в живота. По-голяма част от времето си двойките са заедно. Отглеждат и възпитават деца, работят, управляват дома си, готвят и почистват, пазаруват, забавляват се с приятелите и семейството , както и останалата част от ежедневието, ги кара да се чувстват удовлетворени. Ако не са съвместими в тези области , тогава неизбежно връзката и привличането ще атрофират, появява се напрежение и твърде често взаимоотношенията се разпадат.

Не е изненадващо, че почти половината от браковете завършват с развод, а голяма част от тези, които са останали заедно , съжаляват за това. Често около нас има двойки, които наистина нямат нищо общо. Различни интереси, различни родителски стилове, различия в целите в живота , са често срещани при затруднените двойки. Понякога се чудим, как въобще са се събрали заедно? Имало е горещ секс и силно привличане или някакъв друг фактор, който е имал краткотрайно влияние.
Да помислим за дългосрочните последици от подбора ни на партньор, все пак ще споделяме живота си десетилетия.

Помислете за това как си партнираме с най-добрия ни приятел, как споделяме вижданията си за света, имаме общи интереси, цели в живота и така нататък.
Колко важна е съвместимостта за дългосрочните взаимоотношения.


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар