четвъртък, 10 май 2012 г.

Как се справяме с критиката?Отказвайки се от навиците си и привързаността си, критиката избледнява. Необходимо е да се освободим от всички прикачени файлове, както от отрицателните, така и от положителните.

Критиката, особено конструктивната е много полезна за всеки от нас. Тя е обратната връзка, на поведението ни, начина , по който се отнасяме към другите, чувствата , които засягаме, гледната точка на човека срещу нас.

Колкото по-близък е , толкова е по-важна е за нас тази критика. Ние живеем с близките си и приятелите си, прекарваме свободното си време заедно и е от изключително значение мнението им за нас. А когато има нещо, което не харесват в нас и не им допада, добре е да бъде споделено.

Как критикуваме обаче? Ако си направим труда да поговорим с този наш близък, чиито елементи от поведението не харесваме, добре е да помислим предварително. Не го съдете, не му слагайте етикети. Яснo и простичко му обяснете кое точно не харесвате и защо, как се чувствате. Попитайте го и за неговите чувства, те са важни. За да не се обиди, за да не заеме защитна позиция и да започне да се оправдава, кажете му нещо хубаво, нещо, което харесвате в него.

Това е шанс всеки от нас да се види с нови очи, да се учим , да израстваме. След критиката идват комплиментите, не ги пестете. Постарайте се , отворете сърцата си, споделяйте.


Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар