понеделник, 21 май 2012 г.

Приложенията на смехаХуморът като защита на егото ни.

Шегите предполагат, че сме в състояние да видим абсурден или смешен аспект на емоцията , провокирана от тревожност, събития или ситуации. Един от начините , по които студентите по медицина и младши лекарите се справят със стреса и с тормоза на старши хирурзите е като си разказват вицове за тях и се шегуват.

Фройд казва, че в това е истината и , че „няма такова нещо като шега”. Човешките същества са единствените животни, които се смеят, дотолкова, че се е превърнало във форма на изкуство, форма на терапия и източник на заетост. Нещата , на които се смеем най-много са грешките и недостатъците ни, трудните предизвикателства, пред които сме изправени като личности, социални и сексуални връзки, смъртта, както и несъответствията, абсурдността и безсмислието. Това са дълбоки човешки проблеми и предизвикателства . Шегувайки се с тях се чувстваме малко по-добре. Много хора си мислят, че далеч по-добре е да се смеем , отколкото да плачем. Смехът и плачът обаче са двете страни на една и съща монета.

Всичко това потвърждава, че хуморът служи като защита на егото ни. Най-смешните вицове са тези, които разкриват пародията на живота ни.

Така, че когато чуем някой да се смее, искам да кажа наистина да се смее, си задайте въпроса , за какво всъщност се смее?Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар