вторник, 11 септември 2012 г.

Обсебени от раздялата!



Много хора се чудят как да започнат да се чувстват по-добре след като са претърпели раздяла с любим човек. Не могат да спрат да мислят за нея. Някои дори използват думата „обсебен”, за да опишат начина, по който тя доминира над мислите им.

Различните мисли и чувства създават специфични реакции в мозъка ни и колкото повече тези реакции се случват, толкова мозъкът става подвластен на тях. С други думи, ако сме обсебени от отрицателни мисли и чувства свързани с раздялата , то те буквално могат да заемат огромна част от ежедневието ни.

Как обаче да спрем да мислим и да се чувстваме по този начин?

Ключът е в това да постигнем баланс между активното занимание с тези мисли и отвличане на вниманието.

Първото е необходимо, защото ако не се справим с тази раздяла, тя ще се загнезди трайно в ума ни.

Разсейването пък от своя страна също е от решаващо значение. Положителните мисли имат свои собствени химични реакции, точно както и отрицателните. Това означава, че както мозъкът ни може да бъде настроен да мисли негативно, така може да бъде настроен да мисли и положително.

Ако откриете , че отрицателните мисли, заемат голяма част от ежедневието ви, говорете с приятел, член на семейството , група за подкрепа или най-добре с терапевт. Въпросът е да се направи нещо с тези мисли, а не просто да ги има.

Фокусирайте се върху това, което ви разсейва по позитивен начин. Дали ще е четене на хубава книга или гледане на комедиен филм, среща с приятели, медитация, вечери със семейството, разходки в планината или още хиляди неща, важното е да намерите, това, което вас ви кара да се чувствате добре. Ключът е да направите нещо, което да ви помогне да се почувствате развеселени, спокойни , обичани и тонизирани – всичко, което ще създаде положителни химични реакции в мозъка ви.

Ако все пак на края на деня се окажете отново сами с тези тъжни мисли и чувства(което е вероятно), опитайте се да ги приемете. Напомняйте си , че трябва да бъдете свръх човеци ако не чувствате тъга и мъка след раздяла с любим. Поздравете се за това, че полагате усилия да се справите и да отвлечете вниманието си от тъгата.

Не забравяйте, че утре е нов ден, който крие много изненади.


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар