понеделник, 24 септември 2012 г.

Интроверт срещу екстроверт

За екстроверта, интровертът е странен човек, който може да шофира дълъг период от време без да разговаря с останалите в колата. Всъщност даже предпочита мълчанието. Обича музиката, но не разбира , защо хората си играят постоянно с радиото в колата и търсят различни станции.

Интровертите се хранят с мълчанието, докато екстровертите с думите. Те не са срамежливи, просто не виждат смисъла да обсъждат и работят с идеите на другите, когато могат да се занимават със собствените си мисли. И как могат интровертите да развият богат социален опит, когато говорят по-малко с другите?

Интровертите избягват големи, шумни компании. Те търсят групи само от по няколко човека , присъединяват се към малки клубове и търсят хора с общи интереси. Често интровертите са привлечени от екстровертите, защото те могат да говорят вместо тях, да ги изведат и запознаят със социалния свят, без да бъдат натоварени със словесни очаквания.

Интровертът може да бъде добър приятел. Това , което екстровертите могат на дълго и на широко да обясняват, интровертът може да го каже с една дума. Това, че обичат да прекарват времето си сами , не ги прави самотници. Точно обратното, те обичат да са сами със мислите си. За разлика от екстроверта, който много често се плаши от самотата и това го прави тъжен, интровертът се зарежда от нея.

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация Skype: evidelova

4 коментара:

  1. Интроверт-няма лошо да си такъв

    ОтговорИзтриване
  2. според мен е по- хубаво. онея за развей прах ексртавертите..

    ОтговорИзтриване