вторник, 23 октомври 2012 г.

Парите във взаимоотношенията ни



Могат ли отделните сметки да спасят взаимоотношенията ни?

Не е чудно, че темата за парите е една от първите , която двойката коментира. Възможно ли е отделянето на сметките ни да доведе до повече хармония у дома? Няма правило, което да казва, че след брака трябва да комбинираме всичките си пари.

Има няколко опции при разглеждането на отделните сметки. Една от тях е да имаме напълно отделни сметки. По този начин всеки е отговорен за своята сметка. Можем да разделим разходите , базирани върху доходите на всеки човек. Или пък да разделим всички сметки точно по средата. Друг вариант е да имаме обща сметка за разходите по домакинството и отделни счетоводни отчети за другите разходи.

Когато обмисляме варианта за отделните сметки, да обърнем внимание на:

Спорим ли непрекъснато с партньора си за общите разходи?

Той или тя непрекъснато забравя да спомене за тегления направени от общата сметка.
Имаме връзка, която не е правно обвързваща. Когато сме сключили брак имаме правно обвързващи взаимоотношения. Съвместното съжителство (домашно съжителство, домашно партньорство или според българското законотворчество фактическо съжителство или фактическо съпружеско съжителство) е законов институт и връзка между двама души, които живеят заедно, тоест на съпружески начала и споделят общ дом, без да са обвързани чрез брак. В някои юрисдикции съвместното съжителство е равносилно на гражданския съюз.

Ние сме една от малкото държави в Европа, която няма в семейния си закон правна регламентация на фактическото съпружеско съжителство.

Някои двойки могат да мислят, че поддържането на отделни сметки намалява чувството на „заедност”, но това може да увеличи способността им да останат заедно и да бъдат щастливи. Колкото по-малко се спори за пари, толкова по-близо ще чувствате партньора си.


Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova



Няма коментари:

Публикуване на коментар