понеделник, 14 януари 2013 г.

Как мечтите стават реалност?



Вътрешният ни глас говори, мечтаем за това, как нещата могат да бъдат различни, как ще създадем нещо ново, как ще обиколим света .... Всеки мечтае.

Вдъхновението. Това е движещата сила, с която започва реализирането на целта ни. То може да дойде по всяко време и на всяко място. Филм, книга, спомен от детството, разговор с приятели, семейна вечеря, разходка из природата, задръстване и т.н. и т.н.

Не се притеснявайте, че мечтата ви е прекалено велика и е извън способностите ви да я постигнете. Винаги можем да усъвършенстваме плана си по пътя. На този етап от пътуването е важно да намерим своя собствена визия, за това какво искаме да постигнем.

След като вече имаме визия, напишете поне първите няколко стъпки с конкретни , изпълними цели за следващите месеци или година. Търсим възможности , които ще ни помогнат да превърнем визията си в реалност. Това е етапът, в който много хора забиват и притеснението, че не намират подходяща възможност ги дърпа все по-надолу. Не се отказвайте така лесно. Знайте, че най-успешните хора, създават сами своите собствени възможности. Така, че търсете съмишленици или хора, които са успели . Слушайте внимателно техните истории, за това, което са направили и се учете от тях.

След това запретнете ръкави и се заемете с работа. С течение на времето, когато работите усилено и творчески, ще дойдат възможности, които сега даже не можете да си представите. И когато дойде и вашата възможност, бъдете готови и я вземе с две ръце. Но ако това не стане, мислете творчески, бъдете гъвкави и търсете алтернативни пътища. Каквото и да правите обаче, поставяйте си реалистични периоди.

Бъдете уверени, упорити и търпеливи.

Намирането на подходяща възможност за реализиране на мечтата ни е най-трудния етап, защото започваме да се съмняваме и да се страхуваме за бъдещето. Често ние се отказваме по пътя, без да знаем, че успехът се намира точно зад следващия ъгъл. Вярвайте , че ако дадете най-доброто от себе си и ангажирате цялата си енергия, ще намерите пътя към целта си. Трябва да сте гъвкави и да преразгледате целите си няколко пъти, така, че да отговарят на способностите ви.

Смело напред към преследване на мечтите и не си позволявайте краткосрочните провали да ви възпрат. Не забравяйте да се наслаждавате на пътуването и да се награждавате за всеки малък напредък.

Подобни статии:
Ако променим езика, ще променим ли себе си?
Семеен модел
Синхрон



Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар