сряда, 13 март 2013 г.

Колко важен е сексът за нас?

Обичаме да мислим , че сме рационални същества, овладели сме силата на разума. Интелигентни и разумни сме, взимаме добри решения, но не винаги нещата стават така, както на нас ни се иска.

Умът ни може да бъде мощен, но може да бъде бавен и тромав, когато става въпрос за всички безброй решения, с които се сблъскваме всеки ден. Тогава ние разчитаме на чувствата си , за да ни преведат през света, предоставяйки ни бърз и лесен начин за справяне с рисковете, макар и понякога да сме податливи на грешки. Нашите чувства алармират за много от рисковете, пред които сме изправени, предупреждават ни , когато те са твърде големи.

Размножаването е основна част от човешката биология, както и за всяко живо същество, сексът е голяма част от това. Сексът и възпроизвеждането не винаги са пряко свързани. Сексът е превзел една огромна част от нашия живот, филми, музика, телевизия, Интернет, той продава и той купува. Общо взето диктува ежедневието ни.

Правя сравнение със статиите в моя блог. Тези, които са с свързани по някакъв начин със секса, са най-четени и най-коментирани.

Хората постоянно се интересуват, търсят и четат неща свързани със секса. Причините, поради които го правят са много индивидуални.
Мъжете ли мислят повече за секс или жените? Има правени изследвания, че мъжете имат по-кратък живот, отколкото жените, заради риска свързан с конкурентното поведение .

Поемането на рискове е неразделна част от живота ни, включително и взаимоотношенията ни с противоположния пол, но удовлетворението да бъдеш с някого сексуално или по друг начин, често надвишава риска. На интелектът ни може и да му е трудно да разбере това, но чувствата ни реагират силно и ясно.

Фантазията за съвършената любов
Езикът на тялото Как да прочетем какво чувства партньорът ни?
Любов и секс


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар