понеделник, 8 април 2013 г.

Силата на страстта


За да постигнем това, което искаме, имаме нужда от страст.

Защо тя е толкова мощен мотиватор?

Страстта, последното нещо , с което си лягаме вечер и първото, с което се събуждаме. Рядко мислим за това и все по-рядко си даваме сметка, колко сме пристрастени към нея. Опитайте се да направите каквото и да било без да имате страст. За да бъде успешно всяко наше начинание ние се нуждаем от нея. Тя ни движи, дава ни сила, прави ни креативни, развиваме идеите си благодарение на нея.

Гориво за волята ни. Ако поискаме нещо достатъчно силно , ще намерим сила за волята си за да го постигнем и няма да се спрем да опитваме докато то не стане.

Същността на ангажимента. Горим от вътре, възбужда ни. Когато липсва страст, действията ни нямат значение и не постигаме това, което искаме. Страстта е семето, от което никнат цветовете.

Да я преследваме обаче не е толкова просто и лесно, колкото звучи. Всеки от нас поне веднъж в живота за момент е имал това, което е обичал. Все пак това не е правило има и изключения. Поне за мен , да постигна това, което обичам изисква търпение, упорита работа и постоянство.

Разбира се зависи и от това, какво ни вълнува. Някои имат късмета да имат страст към бизнеса и ако работят много и са достатъчно търпеливи и устойчиви , имат възможността да превърнат страстта си в реална и успешна кариера. За съжаление не е така за всички. Но това не значи , че трябва да се отказваме от преследването на страстта.

Работата ни е само един от компонентите в живота (или трябва да бъде). В днешния свят с претоварения график е трудно да намериш време за това, което истински обичаш. Никой не казва, че е лесно да преследваш страстта си, но според мен си струва усилията.

Щастливи ли сме, когато имаме всичко?
Дали работното ни място е фабрика за стрес?
Какъв е ефектът от стреса върху сексуалния ни живот?


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар