сряда, 16 април 2014 г.

Как да се справим с драма кралицата?


На първо място, драма кралицата загатва, че е нещо повече от другите. Това обаче не е така. Мъжете и жените са еднакво способни да изискват вниманието на околните. Не се заблуждавайте, драма царете са също толкова реални, колкото и драма цариците.

Драмата е симптом от детството. С нарастването на годините драмата става все по-голяма и изисква все повече енергия. Тя изсмуква силите и самочувствието.

Драма кралицата или краля процъфтяват от внимание. Слепи са за чувствата на другите и не са успели да развият уменията за справяне, необходими в живота на възрастните. Способни са да направят „чудо” за капчица внимание. Често това „чудо” е свързано с негативни усещания и преживявания за околните, а и за тях самите. За драма кралицата няма почивен ден, тя винаги е готова да действа. Способна е да въвлече всички присъстващи и само посмейте да не и обърнете внимание. Разразява се истинска драма, идва „краят на света”.

Имала съм много случаи на хора, неспособни да се справят с половинките си, за които драмата е култ. Изключително трудно се живее с такъв човек, трябва винаги да си нащрек, кога, къде, какво и как би отключило драмата. А пусната вече на свобода тя вилнее ли вилнее. Въпреки усилията, които полагат за да не се забъркат, няма нещо , което да може да се направи, когато стихията се е разразила. Просто трябва да изчакате да отмине или да се изчерпи.

Единственото нещо, което можете да направите е да управлявате себе си, което означава да не влизате в играта. Да знаете кога да останете пасивни, кога да си тръгнете. И не се страхувайте да кажете, че тази драма сцена не работи за вас. Това е избор на всеки от нас. Ние сами решаваме какво поведение да имаме и как да се справяме. Оставете я без алтернатива.

Емоционално недостъпен
Тревожност
Трудни връзки


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар