сряда, 4 ноември 2015 г.

Какво всъщност означава да обичаш себе си?



Знаем, че е важно да се обичаме, но какво всъщност означава да се грижиш за себе си?

За някои, любовта към себе си означава взимането на топла вана, да се поглезят с масаж или маникюр. И все пак, любовта към себе си изисква нещо по-дълбоко от всичко, което можем да „направим „ за себе си.

Да се обичаш означава да си в мир със себе си – да се чувстваш комфортно в собствените си дълбини. Винаги можем да намерим отсрочка, за да направим нещо за себе си. Но по-дълбокият вътрешен мир изисква култивиране на определен начин на съществуване.

Да бъдеш мил със себе си.

Често сме по-мили и любезни към другите, отколкото към самите нас. Осъдителните гласове от миналото са оставили скрит остатък от срам, който често ни блокира или дори не забелязваме това, което наистина чувстваме.

Да бъдеш нежен със себе си означава да си добър и приветлив към чувствата, които възникват в теб. Човешко е да се чувстваш тъжен, унил и да се страхуваш понякога. Признак на сила, а не на слабост е, ако можеш да признаеш тези чувства и позволиш на някой да ти помогне.

Нежното отношение към това, което чувстваме ни дава възможност за повече простор. Ние можем да „бъдем” с чувствата си, а не да сме „залети” от тях.

Чувствата ни са подаръци и трябва да бъдат приветствани.Да намерим начин да бъдем с тях, така, че да станат наш съюзник, а не враг. Емоциите, като мъката, ни позволяват да се освободим от болката за да можем да вървим напред.

Чувствата често съдържат мъдри послания и ако можем да разчетем това, което се опитват да ни кажат , ще научим изключително много за себе си. Ако имаме топло и приятелско отношение към тях, те са склонни да бъдат наш съюзник в житейското ни пътуване.

Само ако ...... тогава ще бъда щастлив.
Скрити в черупката си
Защо толкова се нуждаем от одобрение?


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg