понеделник, 3 октомври 2016 г.

Няколко причини, поради които е трудно да сложим край на едно приятелство
Лоялността застава на пътя ни.
Има моменти, когато чувстваме несправедливостта в отношенията ни.
По природа, взаимоотношенията между хората са динамични, изменят се, мутират, когато нашите приоритети и идентичност се променят с течение на времето. Идва момент, в който приятелството е поставено под въпрос. Когато връзката вече не си струва инвестицията, необходимо ли е да хабим енергия, за да поддържаме нещо загубено?

Много е трудно да сложим край, колебаем се.
Чувството, че дължим някаква лоялност към приятеля си, независимо от липсата на баланс в отношенията ни. Някои смятат, че след като една връзка е загубила стойност за тях, то по-добре да пропуснат тези взаимоотношения. Други пък мислят, че след като сме инвестирали много в едно приятелство, сме "длъжни" да бъдем лоялни, едва ли не до гроб.

Убеждеието, че можем да променяме другите.
Вярата, че сме в състояние да променим хората, гаджетата, приятелите си, така поддържаме едно токсично приятелство с надеждата, че по някакъв начин той или тя ще се промени. Това рядко е възможно, но понякога минава дълго време преди да го разберем.

Вината, че имаме "провалили се" приятелства.
Когато една връзка се разпадне, то поне единия от двамата, чувства вина за това. Чувстваме се виновни, че не сме "по-добри" приятели. Можем да имаме и колебания за това дали да прекъснем някое приятество, ако чувствме жал, че лицето не разполага с други такива.

Не "заслужавам" по-добър приятел.
Ниското самочувствие и самооценка ни пречи да имаме реална преценка над нещата. Аз не "заслужавам" по-добър приятел, така, че по-добре да се примиря с това.

Срах да не нараня чувствата на някого.
Много жени, признават, че държат в живота си социални взаимоотношения, само за да не обидят някой или да наранят чувствата му.


Драмата между враждуващи приятели рядко прави единият "победител". Някои приятелства са предрешени да продължат цял живот, а други имат своя "срок на годност". С приятелите трябва да се радваме, да се смеем, да плачем, да се чувстваме добре. Когато отношенията са обтегнати и има напрежение, помислете си, дали това си заслужава.

Дължите си това, да бъдете честни, един към друг!

Защо толкова се нуждаем от одобрение?
Щастливи ли сме, когато имаме всичко?
Балансът между работата и личния живот


Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар