понеделник, 5 март 2012 г.

Време за промянаВъзможно ли е да променим поведението си?

Да започнем малко по малко. Не харесваме някои акценти в поведението си, начина си на живот, на хранене, въобще начинът по който се отнасяме към живота , искаме промяна.

Вече сме трети месец от новата година и вероятно голяма част от нас са имали амбициозни планове за промяна. Но никак не е лесно да се променим, а и честно казано не знаем и как да го направим.

Да започнем с раздробяване на поведението ни на съставни части. Искаме повече упражнения и спорт за тялото ни. Това ще рече, че трябва да станем час по-рано от обикновено, да облечем спортни дрехи, да вземем музикалния плеър и да излезем на вън да потичаме. След това душ, закуска, кафе и на работа.

Разглеждаме последиците от промяната на поведението ни и запазване до някаква степен на статуквото ни. Промяната е нещо страшно, страховете от неизвестното ни карат да се чувстваме несигурни, придържаме се към старото си поведение, въпреки новите ни намерения.

Склонни сме да саботираме всичко ново, за това трябва постоянство. Никой не е казал, че трябва да пробягаме още първия ден километри. Започваме с малки стъпки към промяната, колкото по-опростен е процесът, толкова по-лесно ще е за нас. Да си дадем време да свикнем с всичко ново.

Практика, практика и пак практика. Тя води до съвършенство. Използваме всяка възможност да ангажирате новото си поведение.

Целта ни са малките успехи. Големите успехи, често водят до големи провали. Важното е да се чувстваме удобно и в кожата си. В крайна сметка правим всичко това за себе си, не за някой друг.

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар