сряда, 28 март 2012 г.

Фантазията за съвършената любовАко искаме да имаме голяма любов, трябва да мислим за малките неща.
При повечето от нас, през брачния ни живот минават мощни вълни на привързаност и интимност, които от време на време се разбиват в съмнения и опасения, само за да възкръснат , по-силни от всякога. С други думи вярваме, че сме женени за любовта. Това е лесната част.

Любовта е по-ефективна, когато ни обединява, отколкото да ни държи заедно. Любовта е лесна, отношенията са трудни. Силните чувства и усещанията от всякакъв вид носят илюзия за сигурност. Необходимостта да се чувстваме сигурни е причина за негодуванието на хората, които обичаме най-много.

Силните чувства и усещания също са склонни да блокират тези на другите. Когато имаме ужасно главоболие ни е трудно да признаем, че някой друг има болки в гърба. Ако сме засегнати, не можем да оценим уязвимостта на другите. Когато сме развълнувани или в еуфория има много малка вероятност да забележим бездомника, който спи на улицата.
Партньорът ни , обаче се променя и някои неща започват да не ни харесват.

Когато интензивността на любовта избледнява, спираме да проектираме и започваме да виждаме неща, които не ни харесват. С това разочарование се борят много двойки в един момент от връзката си. „Защо не може де бъде това, което искам?”.

Влюбването е една магия. То преви всеки един от нас по-добър човек. Ставаме по-грижовни, любящи, състрадателни, толерантни. Тези качества ни карат да се чувстваме обичани и ни създават измамно чувство на увереност. Не партньорът ни, а начинът по който се чувстваме ни правят по-добри, и по-любящи.

Когато намалява интензивността на любовта, грижата, благодарността, толерантността и състраданието са склонни да избледняват с нея. В резултат на това, вече не се чувстваме обичани и подходящи като интимни партньори.

Когато се чувстваме отблъснати и неадекватни , като всички , ние обвиняваме партньора си. Единствения начин да се справим с това е да направим нещо, което да ни накара да се чувстваме обичани.

Малките неща, които правим един за друг всеки ден. Те са най-важното нещо във връзката ни. Обръщайте им внимание и ги оценявайте. Това е началото.


Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар