петък, 17 август 2012 г.

Кое е перфектното ниво на стрес?Малкото стрес може да ни помогне да вземем добро решение, но многото ще направи избора ни неразумен.

Тревожността не е същото като стреса сама по себе си, но ако тялото ни е в стресово състояние и не се чувстваме щастливи от това, има голяма вероятност да сме и неспокойни.

При определени ситуации тревожните хора са по-чувствителни при откриването на потенциално лоши резултати, свързани с избора им.

Но тези, които са твърде чувствителни към заплахи в тяхната среда, ще взимат решения с повишено внимание. Силно тревожните хора могат да решат да не правят едно или друго нещо, защото се чувстват изключително неприятно. С течение на времето те започват да избягват и взаимодействията с околните, изолират се, страдат от самота и това ги наранява.

Тревожните хора реагират по-емоционално на събития, а способността им да разсъждават и интелектуално да интерпретират нещата е по-слаба. Постоянното безпокойство им пречи да погледнат реално на нещата, замъглява преценката , а така и изходът от ситуацията много често не ги удовлетворява.

И тъй като малкото стрес е полезен за нас , а многото може да доведе до безпокойство, трябва много добре да знаем в коя зона точно сме. В зависимост от това в какво състояние сме, ние реагираме по различен начин.

Физиологичното ни състояние също може да ни помогне в това да се усетим къде точно се намираме, какво е нивото ни на стрес в момента, дали то би ни помогнало или би ни попречило.

А понякога е нужно просто да се отпуснем и да разчитаме на собствената си интуиция.


Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар