понеделник, 27 август 2012 г.

Имаме нужда от пространство
Понякога най-доброто нещо за една връзка е малко място за дишане.

Битълс изпяха, че „Всичко е любов, любов и пак любов. Това е всичко, от което се нуждаем.”

Аз винаги съм смятала, че любовта е намирането на сродна душа, да се радваме един на друг и да се обичаме безусловно. Вярвах на мита, че ако намеря правилната половинка, тогава любовта просто ще дойде. Това ще стане толкова лесно, ще се чувстваме толкова прекрасно и хубаво. Вярвах и в теорията на Платон, че ние сме половин човек в търсене на изгубената друга половина. Когато открием другата половина, най-накрая ще се почувстваме едно цяло.

Не знам за вас, но аз трябваше да науча по трудния начин, че това очакване води до много мъка и разочарования. В началото , почти всички романтични взаимоотношения изглеждат всякак си намерил онази половинка, която те прави цялостен. Харесваме едни и същи неща, имаме едни и същи възгледи, мислим по един и същ начин. Няма дистанция, няма пространство.

Урок, който ние неизбежно учим, че този вид любов, много често е мимолетна. Истинската любов или това, което можем да наречем зряла любов , идва често от различията между нас. Зрялата любов е вид любов, при която и двамата работят всеки ден за построяването на силна и здрава връзка.

Много отношения и връзки се провалят обаче, заради липсата на пространство между тях. Те са се слели или оплели. Единият се губи в другия. Задушават се заедно. И това, вместо да внесе сигурност във връзката, този вид „оплетени „ партньори се чувстват несигурни, единият не може да живее без другия.

В отношенията, които са здрави и твърди има въздух между партньорите. Имат други приятели, други интереси, други мисли, чувства и мнения. Всеки може да остане сам, да има лично пространство, да има време единствено и само за себе си. Когато две отделни личности се обединят, има възможност за споделяне и взаимно обогатяване. Това също така изгражда и една истинска сигурност, че ние двамата заедно сме силни и се обичаме, знаейки и за силните и слабите си черти.

Така, че нека да има място и въздух между нас. Така можем да постигнем една любов, от която да се чувстваме истински удовлетворени.

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация
Skype: evidelova


Няма коментари:

Публикуване на коментар