петък, 14 септември 2012 г.

Какъв е ефектът от стреса върху сексуалния ни живот?Стресът е навсякъде около нас, причините за появата му могат да бъдат свързани с работата ни, с финансовите ни затруднения, а последващите резултати водят и до други проблеми. Но докато повечето проблеми предизвикани от стрес се смятат за нормална част от забързания ни живот, едно от най-важните неща в живота ни е намаляване на сексуалното влечение. И в повечето случаи, макар и временно , това води до проблеми и влошаване на брака или връзката ни, което от своя страна причинява допълнителен стрес. Попадаме в един порочен кръг, но винаги има излизане от него, можем да направим много неща за да променим положението, в което сме.

Много са начините за справяне със стреса, които ще ни помогнат да възвърнем някои, ако не всички сексуални интереси и енергия, които някога сме имали. Какво правим или избираме да не правим с тялото си , влияе на много аспекти от живота ни. Така, че от решаващо значение е да запазим перфектния баланс. Неща като упражнения, диета, повече сън ни помагат да направим пауза или умствено фокусиране върху физическото си състояние и общата ни продуктивност.

И все пак, стресът е различен за всички, няма универсален размер. Ето защо може да се наложи да опитаме няколко различни техники, преди да усетим съществен напредък. Най-ефективните методи за контролиране на стреса , често включват комбинации между упражнения, диетични корекции, релаксация или медитация, поддържане на редовни модели на съня. Тези техники ,изглеждат на пръв поглед прекалено лесни, но те водят до прекъсване на естествения ритъм на тялото, което обикновено е първоначалният виновник за появата на сексуална дисфункция.

Почти всички анти-стрес техники осигуряват някакво ниво на облекчение. Важното е да не се отдаваме на нездравословен начин на поведение, което може да изглежда на пръв поглед като облекчаващо стреса. Пушенето, пиенето, взимането на наркотици, разгулният нощен живот ефективно завладяват стреса за момент. Тези контрапродуктивни механизми за справяне действително могат да изострят проблема и да доведат допълнително до сексуална дисфункция, вялост, раздразнителност и други нежелани странични ефекти.

Тялото ни е храм , за това трябва да внимаваме как се отнасяме с него. Въпреки, че не винаги можем да контролираме нивото на стрес, можем да контролираме начина , по който реагираме и се възстановяваме от него по възможно най-здравословния за нас начин.

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар