вторник, 18 септември 2012 г.

Какво можем да направим когато стресът става поразителен?

Чувстваме се претоварени, неща като например изпити, работни срокове, неприятности във връзката предизвикват безпокойство у нас. За съжаление не всички знаем как да управляваме ефективно своите проблеми и напрежението ни идва в повече.

Без способността да се справяме със стресовите фактори мрачните чувства са още по-подчертани. Ако не успяваме да го регулираме, стресът може да окаже сериозно влияние върху физичното и психичното ни здраве. Всеки път когато се чувстваме смазани, имаме добър шанс да си зададем множество въпроси. Докато не сме в състояние да идентифицираме своите стресори, няма начин да ги преодолеем.

Един от най-ефикасните начини да открием причините за безпокойството ни е да изброим всичко в живота ни, което предизвиква стрес. Разсъждавайки върху възможните обяснения за това, защо се чувстваме толкова претоварени, отговорът може да изскочи сам и да открием промените , които трябва да направим. След като сме идентифицирали стресовите фактори, можем да започнем работа по овладяването им.

Често промените, които искаме да направим включват изправяне пред много стресиращ за нас фактор, но това е неизменна част от трудностите на ежедневието през , които трябва да минем.

Съставянето на план е най-добрият начин да започнем. Номер едно в списъка ни е проблем, който не бихме зачертали лесно. Може да е нещо, което избягваме, или задача, с която е твърде трудна за нас, или пък просто не му е дошло времето. Ако е възможно можем да поискаме подкрепа от семейството и приятелите си. Но ако тяхната помощ не е достатъчна и все още се чувстваме претоварени, свързването със професионален консултант или терапевт е препоръчително.

Животът е непредвидим, трябва да бъдем отворени за преразглеждане на плановете си и преоценка на целите ако е необходимо. Поставянето на реалистични цели, лесно достижими, така че да не се обезсърчаваме ,е част от успешните промени, които правим за себе си. Чувството на удовлетворение повдига самочувствието ни и ни кара да летим.

Няма начин да се отървем напълно от стреса и тревожността в живота ни, но можем да работим върху намирането на начин да направим живота си по-приятен.

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултацияSkype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар