вторник, 2 октомври 2012 г.

Любовен кодекс


Любовта е най-дълбината емоция, която човек познава. За повечето от нас романтичните отношения са най-смисления елемент в живота ни. Но способността да имаме здрави и любещи отношения не е вродена. Почти всеки от нас е имал неуспешна връзка и е преживял любовно разочарование. За да процъфтяват любовните ни взаимоотношения е необходимо да овладеем умения и да работим съзнателно в тази посока.

Две малки думи разкриват повече, отколкото си мислим.

Обичам те

Като цяло мъжете са по-щастливи, когато първо имат сексуална връзка и след това имат признание в любов, докато при жените е обратното. Деклариране на любовта и след това сексуална интимност в отношенията. Съзнателно или не, момчетата казват предварително „Аз те обичам”, което означава „Готов съм да спя с теб”, докато жените се притесняват да не би това да е ход, който да ги вкара в леглото.

Забелязвам последно време обаче, колко по-рядко се изричат тези две думи. И мъжете, и жените се пазят много повече, да не би да бъдат наранени. Във все по-късна възраст се обвързваме трайно, на все по-късна възраст сключваме брак или още по-често въобще не стигаме до там и на все по-късна възраст раждаме деца. Хората е страхуват все повече и повече. Суровият опит, който имаме с неуспешните връзки ни държи на разстояние един от друг.

Очертава се една тенденция на „вечно неподходящия” или „неподходящата”. Защо се случва така? Защо се повтаря едно и също и едно и също ....? Ценностите ни се променят. Ако в миналия век е било важно да създадеш семейство и да имаш деца, то сега приоритет е да имаш добро образование, успешна кариера, име и статут в обществото и за да се постигнат всички тези неща се изисква време, а то лети. Минават години и години , ние свикваме да живеем сами и става все по-трудно да намерим партньор в живота. А и все повече се страхуваме да загубим свободата си.

За това Живейте съзнателно и следвайте сърцето си!

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация
Skype: evidelova

4 коментара:

 1. И мъжете, и жените искат да се забавляват .
  Това е разликата между днес и задълженията към рода преди 100 години .
  Днес двойките не дължат на никого нищо и се радват на свободата си .
  Съществува риск да пропуснеш обвързване с Човекът само защото искаш още малко да потърсиш най-доброто ...
  Трудно е възпитаните на децата, защото родителите не осъзнават колко променен е светът днес . Преди 20 години нещата бяха други . След 5 години нещата ще бъдат изменени отново . Промяната става все по-бърза...

  ОтговорИзтриване
 2. Ама по тоя начин нито мъжете нито жените са щастливи.
  Как можем да върнем всичко по старому?

  ОтговорИзтриване
 3. Трудно, просто времената , в които живеем вече са такива. Но това не пречи да си даваме сметка за нещата, които са ни важни. Да имаме ясни цели и да ги следваме.

  ОтговорИзтриване
 4. Времето, в което живеем днес не е това,което беше преди двадесет години.Няма я спокойната социална и сигурната икономическа среда в която живееше обществото.Тогава имаше време и за образование и за любов,работа,семейство,деца.Нямаше я несигурноста за утрешния ден,страха от безпаричието.Как да създадеш семейство сега?Както и по време на война.В природата се наблюдава феномен:В неблагоприятни години дивите животни рязко намалят,дори спират възпроизводството си.Дали не е същото и при нас?

  ОтговорИзтриване