понеделник, 2 декември 2013 г.

Депресията при жените. Зряла възраст

Взаимоотношения, работа и роли.

Стресът като цяло може да допринесе за депресията. Някои поддържат теорията, че по-често срещаната депресия при жените не се дължи на по-голямата уязвимост , а на конкретните напрежения, с които се сблъскват много жени. Тези натоварвания включват отговорностите у дома и на работа, грижите за децата, застаряването на родителите.

Както за жените, така и за мъжете, процентите на хора с тежка депресия са най-високи сред разделените и разведените. Качеството на брака, обаче може да допринесе значително за депресията. Липсата на интимна, доверчива връзка, както и явните семейни спорове са показали, че са свързани с депресията при жените. В действителност, степента на депресия се оказва най-висока при нещастно омъжени жени.

Репродукционните прояви при жените включват менструационния цикъл, бременността, безплодието, менопауза, а понякога и решението да нямат деца. Тези събития водят до колебания в настроението, което за някои жени е част от депресията. Хормоните имат ефект върху химията на мозъка, което контролира емоциите и настроението.


Депресията при жените. Пубертетът
Не сме доволни. Как можем да променим нещата?
Симптоми на депресия при мъжете



Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

1 коментар:

  1. Често се чувствах зле, плачеше ми се, нямах сили за нищо. Никой не ме разбираше. Попаднах на вас и нещата взеха да се променят, вече не съм толкова тъжна, гледам на живота с други очи. Започнах да се харесвам. И като , че ли не чаках много дълго.

    ОтговорИзтриване