понеделник, 2 юли 2012 г.

Ще бъда щастлив когато ...



Митология на щастието и истинският път към тази цел.

Какво е източник на щастие? Склонни сме да мислим, че щастието ще дойде от някакво бъдещо събитие. Сценарият често се чете като :

Аз ще бъда щастлив, когато .... се влюбя.

Аз ще бъда щастлив, когато .... се оженя.

Аз ще бъда щастлив, когато .... ние можем да си позволим да си купим така мечтаната от нас къща.

И все пак, очакваното щастие е неуловимо , може да се случи , може и просто да премине покрай нас и ние да не го усетим.

Аз ще бъда щастлив, когато .... имаме деца.

Аз ще бъда щастлив, когато .... децата пораснат.

Аз ще бъда щастлив, когато .... мога да се пенсионирам.

Какво се е случило тук? Целият ни живот преминава в преследването на една илюзия. Тези събития, които сме чакали толкова дълго ни осигуряват само една временно задоволяване, като твърде често те преминават в обикновени и ние ги заместваме със следващите фантазии за щастие .

Щастието може да настъпи само в момент, в който можем да се вглеждаме в себе си, в отношенията ни с другите. Крайният източник на щастие се крие в качеството на нашите мисли. Мислите ни са най-интимните ни отношения и ще повлияят на живота ни много повече, отколкото взаимоотношенията ни с околните. Всъщност отношенията ни с другите, до някаква степен са отражение на собствените ни мисли.

Това, което ние търсим „там някъде „, не е черешката на тортата. Реално и стабилно щастие се получава от здрава и грижовна връзка със себе си. Нищо и никой не може да ни го отнеме. Обърнете внимание на автентичното благосъстояние и щастието ще се появи.


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

1 коментар:

  1. Задълбаването в една бездънна яма не решава проблемите.Това един временен,времеви каприз,който позволява на живота да изтича помежду пръстите.Подобни заклинания и ритуали,често водят до депресивни епизоди,точно поради причината,че не е реализирана дадена мечта точно по този начин,въпреки че ефектът ще е временен при евентуална реализация.

    ОтговорИзтриване