понеделник, 30 юли 2012 г.

Колко сме щастливи и какво може да ни направи по-щастливи?Нещото, което всеки един от нас търси е щастието. Всички се интересуваме от него, то е обект на много изследвания, вълнуваме се и е важно за нас.
Щастието е Светият Граал на науката. Повечето хора по света, казват, че искат да бъдат щастливи.

Колко сме щастливи и какво може да ни направи по-щастливи?

Това е въпрос за милиони. Отнема много ангажираност и усилия. Аз често ползвам аналогията със загубата на теглото. Има определени стойности за телесна маса, точно както има и определен пункт за щастие. Има стратегии, които могат да ви помогнат да отслабнете и всеки знае какви са те: ядем по-малко, движим се повече. Но за да се поддържа това тегло са необходими усилия и ангажираност в това. Можем да бъдем дни на ред на диета и да постигнем желаните от нас резултати, но са необходими доста по-големи усилия за да поддържаме форма всеки ден от останалата част от живота ни.

Същото е и с щастието. Ако не се чувстваме достатъчно щастливи, отколкото бихме искали да бъдем и искаме да бъдем по-щастливи, то наистина трябва да положим усилия в това.

Чувстваме се щастливи , но с течение на времето свикваме с житейските обстоятелства. Адаптирането към положителните събития е една от най-големите пречки към щастието.
Психолозите и личностните консултанти помагат в изработването на персонални стратегии за преодоляването или предотвратяването на адаптацията. За мен самата е интересно да видя как тези практики за щастие влияят и на други области в живота на хората. Ако хората се опитват да бъдат по-щастливи , с течение на времето , не само , че се чувстват по –щастливи , но и получават всички други ползи, които идват с щастието . Отношенията ни се подобряват , креативността ни също, ставаме по –социални.Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация
Skype: evidelova

1 коментар:

  1. Да продаваш щастие в една от страните с най-нещастно население би трябвало да е доста доходоносно.

    ОтговорИзтриване