вторник, 19 май 2020 г.

Как да разпознаем признаците на безпокойство?





Хората, страдащи от тревожност се чувстват неспокойни и раздразнителни. Имат затруднения със концентрирането, трудно контролират емоциите си. Физическите симптоми включват умора, постоянна отпадналост, треперене, проблеми със съня, стомашни болки, главоболие и мускулно напрежение.

Тревожността често включва притеснение до интензивна, прекомерна степен. Тези притеснения могат да се прилагат във всеки аспект от живота, от социални ситуации и семейна динамика до физическо здраве и професионални проблеми.

Страхът може да бъде драстично непропорционален на реалните предизвикателства, пред които е изправен човек. Хората също така ирационално да вярват, че най-лошият сценарий е неизбежен.

Днес нашата социалност, реалността на познатия ни свят са поставени под въпрос.

В момента сме в ситуация, в която много хора се страховат за здравето си, за финансовата си стабилност и спокойствие, за бъдещето си, като цяло. Никога допреди това, не сме били изправени пред такава световна криза. Голяма част от хората се безпокоят за това, което се случва. Това повишено безпокойство се отразява и на физическото ни състояние, тялото започва да страда.

Безпокойството често се лекува успешно, като се използва терапия. Разговорите с психолог действат облекчаващо, клиенти споделят, че след сесия се чувстват по-спокойни и тревожността им е в пъти по-ниска.


Онлайн психолог

Няма коментари:

Публикуване на коментар