вторник, 6 ноември 2012 г.

Животът е несправедлив или ние просто трябва да се справим с него?


Колко често сте усещали разочарование от живота си?

Повечето от нас се борят да приемат действителността, че животът не е базиран на справедливост. Не разбираме, защо ни се случват неща, които според нас не заслужаваме. Очакваме да бъдем възнаградени , а не ощетени. Но нещата не винаги се случват така. Понякога те просто се случват.

Тази реалност е трудно да се приеме. Искаме да смятаме, че ако сме добри и ще бъдем възнаградени. Но „американската мечта” се случва само ако работиш усилено и целенасочено за това. Поддържаме илюзията, че животът е много по-лесен отколкото мислим и че имаме повече контрол, отколкото всъщност имаме.

Не казвам, че нямаме никакъв контрол над живота си. Разбира се , че голяма част от нещата зависят от нас. Хората, които работят усилено са склонни да бъдат по-успешни в живота си, от тези, които не, но дори и много трудолюбивите хора също губят работните си места или брака си, или мечтите си. Хората , които ядът здравословно и правят упражнения редовно , статистически погледнато имат по-добро здраве и дълголетие като цяло , но заболяванията не питат понякога. Дори добрите понякога умират млади.

Животът ни е справедлив толкова, колкото постоянно е времето.

Слънчево или облачно, това не е награда или наказание за добро или лошо поведение.

Най-общо казано от гледна точка на ежедневието ни , харесва ли ни или не зависи от нас. Ако искаш то да се промени , вземи нещата в свои ръце, животът си е твой.


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар