четвъртък, 23 април 2015 г.

Само ако ...... тогава ще бъда щастлив.


Дори и най-положителното събитие не може да промени настроението на сърдитите хора.

„Ако само имах 100 лева, щях да бъда щастлив.” „Ако направя повече пари, ще бъда много щастлив.” ”Ако само ме обича, аз ще бъда щастлив.” „Ако го бях купила на промоция, щях да бъда много щастлива.”

Вярно ли е това? Изследователите казват „не”. Правени са проучвания в тази област за това, как хората правят прогнози за собственото си бъдеще. Те открили, че хората, които са склонни да бъдат ядосани, недоверчиви и песимистично настроени, влияят негативно на бъдещето си.

Изследователите заключват, че това дали едно положително събитие ще ни направи щастливи или нещастни, зависи от нашите естествени наклонности да бъдем отрицателни или положителни.

Това е една интересна находка. Предполага, че вече няма нужда да чакаме еди кое си положително нещо да ни направи по-щастливи, това е загуба на време. Ако сте нещастни, тези събития няма да ви направят щастливи. Дори да се случи нещо изключително положително, трудно би повлияло върху настроението на сърдития човек. За да изпитате истинско щастие трябва да промените начина си на мислене.

Запитайте се какво точно ви пречи да бъдете щастливи?

Можете да се опитате да промените ядосаната си нагласа. Недоволството.

Това, че сте ядосан песимист ви спира да бъдете щастлив.

Скрити в черупката си
Защо толкова се нуждаем от одобрение?
Как оценяваме живота си?


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар