понеделник, 30 януари 2017 г.

Защо обвързването ни плаши?

Любовта сваля маски и ние, често се страхуваме как бихме изглеждали без тях.

Преследването на любовта е една от основните цели на всеки човек. Тя е универсална, нещо, към което всеки се стреми и нещо, което дава смисъл на живота ни. Растем с идеята за топли и хармонични взаимоотношения.

Много хора са амбивалентни към взаимоотношенията си. Живеят с огромен страх от интимност и в същото време са ужасени от това, че са сами. Този страх ги предизвиква да се противопоставят на близостта. Други пък искат някой до момента, в който той е с тях, след това искат самотата си обратно. Трети пък ги е страх да влязат въобще във връзка, притесняват се непрекъснато от загубата на партньора или от това да не бъдат отхвърлени.

Нашите борби с интимността, често са резултат от подсъзнателните ни страхове и семейни модели. Именно за това, намирането на любовта е толкова трудно и още по-трудно става нейното задържане във времето.

Ранните ни взаимодействия с родители те ни се превръщат в модел, за това, което очакваме или често без да съзнаваме се стремим в бъдещите си взаимоотношения. Това е така, защото ние се учим от миналия си опит и обикновено действаме на база на този опит. И когато опитът ни показва едни трудни взаимоотношения, вероятността и следващите да бъдат такива е много голяма.

Осъзнаването на нашите модели ни дава яснота за страховете, които имаме към любовта и близостта, и ни позволява да изграждаме взаимоотношенията си по нов начин. Когато започнем да разбираме защо се чувстваме по начина по , който се чувстваме и признаем това, което ни плаши в една връзка, можем да започнем да различаваме нашата гледна точка за любовта и да решим как да я преследваме в живота си.

Проблеми във връзката: Комуникацията
Проблеми във връзката: Доверието
Проблеми във връзката: Сексът


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg





Няма коментари:

Публикуване на коментар