понеделник, 12 декември 2011 г.

Ваканцията, подарък за мен


Празничният сезон е страхотно време, но също така може да се превърне в бъркотия и ужасен хаос. С малко внимание и умствени усилия, ние можем да внесем в семействата си мир и спокойствие.

Можем да започнем с това, какво правим за себе си следващите няколко седмици. Започваме с малко сън, много храна, твърде малко слънчева светлина, алкохол, изчерпан бюджет, ходене по магазините и купуване на подаръци, пътувания, понякога в екстремни метеорологични условия.

Това е стресиращо дори и да пишеш за него. Ваканцията трябва да донесе на всички заедно щастие, но много хора постигат точно обратното. Така, че какъв е смисълът? Какво можем да направим вместо това?

Налице е друга опция. Вместо да оставим всичко това просто да се случи, можем да си припомним най-важното и това, което искаме децата ни да научат. Да покажем най-простичката страна на празника , това което е Коледа за нас. Светъл семеен празник, когато всички се събират около елхата в топлия и уютен дом.

В дните около Коледа сънят ни намалява, което води до усилване на стреса. Намерете веселата част, забавлявайте се, смейте се в тази сезонна лудост, която обхваща всички ни. Избягвайте перфекционизма. Понякога се усилва емоционалното въздействие при купуването на подаръци, организирането на партита, като несъзнателно искаме да поддържаме невъзможни стандарти, които сами сме наложили в умовете си. Каним приятели, близки, семейството си, искаме домът ни да е перфектен, масата прекрасно подредена и ако може и децата да са като ангелчета.

Да се отпуснем и да се забавляваме. Да кажем на хората около нас колко много ги обичаме. Да намерим възможност да празнуваме, да се свържем емоционално с приятелите си и със семейството си, на направим празника светъл , топъл , спокоен и релаксиращ.


Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар