понеделник, 25 януари 2021 г.

Колко е важно да бъдем във връзка?

 

Любовта е една от най-дълбоките емоции, познати на хората. Има различни видове любов, но повечето хора търсят нейния израз в романтична връзка със съвместим партньор. Романтичните връзки са един от най-значимите аспекти в живота ни.

Докато нуждата ни от връзка изглежда вродена, способността за създаване на здрави и любящи взаимоотношения се научава. Някои данни сочат, че способността за формиране на стабилна връзка започва още в ранна детска възраст, когато като деца се грижим за играчки, домашни любимци.

Поддържането на силна връзка изисква постоянни грижи и комуникация, а някои моменти се оказват особено важни за поддържането на здравословни взаимоотношения. Всеки човек за начало трябва да се чувства уверен, че партньорът му е готов да отдели време и внимание на другия. И двамата трябва да се ангажират да приспособят различията си, дори когато те се променят с течение на времето.

През 21-ви век добрите отношения обикновено се отличават с емоционална и физическа справедливост, особено при разпределението на задълженията, необходими за поддържане на домакинството. Партньорите в силни връзки също така се чувстват благодарни един към друг, открито се грижат един за друг и не на последно място, са внимателни един към друг.

Чувството за екипност, споделеност и разбиране прави партньорите още по-сигурни, усещането за присъствие в един и същ екип. Това чувство поддържано в дългосрочен план, помага на двойките да преодолеят предизвикателствата, пред които неизбежно ще се изправят заедно.

Придобиването на умения за постоянно свързване е трудна работа и заплахите могат да възникнат без предизвестие.

Дори да останат заедно в продължение на десетилетия не е гаранция, че една двойка ще остане свързана: процентът на разводите за двойки над 50 се е удвоил от 2000 г. насам.

Краят на една дълга връзка може да предизвика емоционална травма, която продължава с години.


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova

Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар