понеделник, 18 юни 2012 г.

Мултиплициращ ефект - добротата ражда добротаКакъв е смисълът да правиш хубави неща , да си губиш времето за другите? Чисто ли е истинското удоволствие на добрия човек или има по-голямо въздействие върху другите и върху света като цяло?

В действителност щедростта е заразна. И не само тя е заразна, но и един акт на доброта е показен и поражда друг акт на доброта и т.н. Добротата може да се размножава и да преминава от човек на човек.

Ако се вгледаме в живота си , колко пъти на ден се ангажираме с преднамерени актове на доброта?

Аз си направих един експеримент. Излязох на улицата, усмихвах се и поздравявах всеки непознат. Не очаквах да ми отговорят. Та кой в наши дни поздравява непознати? Случи се точно обратното. Отвръщаха ми с усмивка и поздрав, а няколко хора даже и ме заговориха. Заключението на моя експеримент е , че колкото повече съм добра с хората, толкова те реагират с доброта.

Изглежда, че добротата е заразна, но също така изглежда ще пожънем ползите от извършването на страничните актове на доброта. Това е по-добре за нас. Това е по-добре и за другите. И очевидно е по-добре и за нашия свят.

Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар