вторник, 5 юни 2012 г.

Можем ли да подобрим приятелствата си?



Независимо от това, колко сме заети и как умело жонглираме с няколко отговорности, всеки от нас има нужда да бъде сред хора. Те могат да бъдат такива, които познаваме или такива, които искаме да познаваме. Приятелството подобрява нашето здраве и благополучие, защото ни позволява да се чувстваме подкрепяни и разбирани – струват си инвестицията от време.

Не сме сами. Винаги можем да прибави някой нов приятел в списъка на приятелствата ни. Има и други хора, които копнеят за близки приятелства. Не се притеснявайте да поканите някой на кафе или на разходка.

Приятелите не винаги са на очевидните места, за които си мислим. Да не бъдем като коне с капаци и да елиминираме хора, които са твърде стари или твърде млади, по-богати или по-бедни, по-различни от нас, отколкото си мислим, че трябва. Потенциалните приятели са навсякъде около нас.

Всяка връзка с потенциалния приятел не е любов от пръв поглед. Отношенията имат нужда да разцъфнат бавно и в крайна сметка да се задълбочат. Дайте им шанс да покажат своите добри страни . Нужно е време да се опознаем един друг. Старите приятелства изискват възпитание също.

Бъдете приятелят, който вие бихте искали да имате. Искрен , състрадателен и честен. Не клюкарствайте и не създавайте интриги. Протягайте ръка когато някой се нуждае от вас, дори и да не е в състояние да поиска или да показва нуждата си от помощ. Бъдете разумни в очакванията си, но не позволявайте на себе си , само вие да бъдете с протегната ръка в една връзка. Бъдете снизходителни , но се откажете когато приятелството очевидно не работи.

Така, че огледайте се и вижте какво имате. Ако не ви харесва, промяната зависи само и единствено от вас самите.


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар