вторник, 16 април 2013 г.

Какво прави една връзка успешна?



Необходимостта от разработване на стратегия за взаимозависимост е ключов елемент.

Ако двама души са толкова независими, че без проблем могат да живеят поотделно, съвместното им съжителство и връзката им страдат. Най-успешни са връзките, в които има взаимозависимост.

Но и ако двамата са толкова зависими един от друг и нямат никакъв шанс за живот извън връзката си, тогава пък няма растеж. Вместо това има стагнация или застой. Много важен е балансът, всичко да се гради на взаимен избор. Така и двете страни се чувстват сигурни и връзката процъфтява.

Отначало винаги е прекрасно. Химията, която циркулира между нас, ни кара да мислим, че не можем и секунда без любимия. След като изстинат бурните чувства , обаче , нещата винаги се променят. Надяваме се да станат по-равномерни и развиваме дълбоки чувства, знаейки , че двамата сме един за друг. Емоционалната сигурност е това, което ни дава усещане за спокойствие и вътрешен мир.
Мислите ли , че вашата връзка се доближава до този модел и въобще възможно ли е това?

Истината е , че никога не е късно да бъдете щастливи във връзката си. Може да не е настоящата. Може да стои и да чака на вратата, само трябва да я отворите. Всичко , което трябва да направите е да поемете ангажимент, да знаете какво точно искате и какво точно сте способни да дадете. Не е трудно, просто изисква търпение, практика и прошка.

Не подценявайте силата на доброто. Простият отговор към вашият партньор с приятен тон, дори когато губи „вашият отбор” е инструмент, който ще ви послужи добре.

Когато не реагираме с гняв, може да направим дори и най-тежките ситуации поносими. Понякога просто трябва да слушаме партньора си и да му позволим да премие през своя собствен процес, който може да е различен от моя. Големият трик е да не приемаме нещата лично. Това обаче е трудно, когато сме емоционално ангажирани. Обсъждаме нещата, изслушваме се , споделяме кой как се чувства , знаем , че наистина той или те са чули това , което съм искал да кажа.

Когато проблемите продължават да се появяват отново и отново, някъде нещо се накъсва, някой не се чувства достатъчно чут или може би разбран.

Просто е необходима комуникация и то взаимна. По-лесно е, отколкото си мислите и носи толкова много радост, че според хората, които я използват си заслужава усилията.

Проблеми в семейството
Имаме нужда от пространство
Фантазията за съвършената любов
Не ме обича?


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар