четвъртък, 4 януари 2018 г.

Щастието



Ех, щастие, това неуловимо състояние. Философи, теолози, психолози, дори и икономисти отдавна се стремят да го дефинират. От 90-те години на миналия век цял клон в психологията, позитивната психология е посветен на това да го закрепи и да го разпространява.

Изследванията показват, че щастието не е резултат на подскачане от една радост към следваща. Постигането на щастие обикновено включва времена на значителен дискомфорт.
Парите са важни за щастието, но само до определена степен. Те купуват свободата, да не се притеснявате за битовизмите в живота, жилище, храна, сметки, дрехи.

Тайната на щастието

Генетика, житейски обстоятелства, постижения, семейно положение, социални взаимоотношения, дори Вашите съседи - всички влияят за това, колко сте щастливи.

Така и индивидуалните начини на мислене, и изразяване на чувства. Изследователите смятат, че голяма част от щастието ни зависи от нас самите, това е личен избор. Редовното отдаване на малки удоволствия (като топли бани!) или срещи с приятели, включването в предизвикателни дейности, поставянето и изпълняването на цели, поддържане на близки социални връзки и намирането на цел извън себе си, са действия, които повишават удовлетворението от живота.

Какво всъщност означава да обичаш себе си?
Само ако ...... тогава ще бъда щастлив.
Скрити в черупката си

Skype: evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар