вторник, 9 януари 2018 г.

Фините признаци на депресия


Хората, които са депресирани не винаги го показват


Депресията може да изглежда като много неща. Понякога хората, които са депресирани, очевидно страдат. Симптомите включват летаргия, липса на апетит, ниско либидо, социална изолация и намален интерес към ежедневните дейности, безсъние. Това са видими симптоми на депресия, които са неоспорими. Има обаче и хора, имащи депресия или депресивни епизоди, които не са чак толкова очевидни.

Може би се питате "В депресия ли съм?". Работите много, избягвате да виждате приятелите си, потапяте се във видеоигрите или Интернет, за да отклоните болката си. Една от най-големите особености на депресията е, че причинява изключително високи нива на емоционална болка. Като човешки същества Не обичаме да изпитваме болка. Интуитивно ще търсим начини за облекчаването и, независимо дали тези средства за бягство са здрави или не. Крайната цел е да спре да боли.

Строги и изискващи родители, префекционизъм навсякъде, постоянен тормоз, много тинейджъри живеят в такива условия. Голяма част от тях са изключително наранени отвътре, но се усмихват отвън. Когато човек е млад, успява да скрие депресията толкова добре, че никой не може да каже, че го боли и страда. Някои са депресирани, може би даже имат самоубийствени мисли, но никой не подозира за това.

Как можем да разчитаме признаци на депресия, които не са очевидни?

Проповеднически промени - дори фините промени в поведението могат да показват, че нещо е "грешно". Някой, който е изключително трудолюбив, има затруднения да изпълни задачите си или изглежда немотивиран.

Промените в личността - изглежда "изключен". Може би е раздразнителен или има нещо в настроението му, което изглежда "различно" от начина, по който обикновено действа. Това може да е депресия.

Негативна перспектива - непрекъснато говори за това, как не вижда смисъла в нещата или се чувства безполезен или дори, че не се обича, това е знак за депресия.

Лошо самоизображение - дали това е нещо, с което човек непрекъснато се бори , има негативно възприятие за себе си и казва неща като "Аз съм провал", са показателни за депресия.

Депресията не изглежда еднакво за всеки. Точно както една дреха изглежда по-различно на приятеля ви, депресията изглежда съвсем различна за всеки. Ето защо е полезно да се погрижим за промените в поведението на нашите близки. Трябва да сме сигурни, че обръщаме внимание и осъзнаваме какво правят специалните хора в нашия живот, да им помогнем да получат помощ. Понякога човек не знае, че е депресиран и вниманието към неговите симптоми може да бъде полезно за него.

Ако сте се борили с депресията сами имате предимство- опит от първа ръка.

Използвайте своя житейски опит, за да сте наясно с това, през което минават вашите приятели и семейство. Можете да помогнете повече, отколкото си мислите.

Депресията не е само чувството на тъга
Защо самотата ни наранява толкова много?
Усмихнатата депресия

Skype: evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар