петък, 2 септември 2011 г.

Отрицателни емоции : АПАТИЯ


Апатията, която се нарича също безстрастие е състояние на безразличие, или потискане на емоциите като безпокойство, възбуда, мотивация и страст.

Когато сме апатични ни липсва интерес или загриженост към емоционалния, социалния, духовния, философския или физическия ни живот.

Нямаме чувство за цел или смисъл в живота си .Много често се проявява безчувствие или мудност. Изпадаме в апатия, когато имаме чувството, че не притежаваме необходимите умения, за да се справим с предизвикателството застанало пред нас. За всеки един от нас това предизвикателство е различно, за мен е нова работа, за теб е заминаване в чужбина, за него е раздяла с любимата.............

Апатията може да продължи дълго време и да даде отпечатък както върху психическото ни състояние, така и върху физическото. Когато сме в състояние на апатия нас не ни интересува как се храним, какво носим и въобще как изглеждаме. Апатията е защита, просто сме се скрили и нищо и никой не ни интересува. Апатията е един от признаците за депресия.

За вашата първа безплатна сесия свържете се с мен.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар