понеделник, 24 октомври 2011 г.

Разликата между безусловна любов и безусловни взаимоотношенияВярвате ли в безусловната любов?

Често съм задавала този въпрос в дискусиите. Когато отговорът ми е „да”, хората обикновено са озадачени. Чудят се как може да вярват в безусловната любов, като все още обсъждат „условни „ запознанства. Ако обичаме някого безусловно, тогава не се опитваме да му влияем или да му задаваме граници.
Объркването им над моите вярвания е в резултат от липсата на разграничение. То ще ни помогне да се насладим на една истинска безусловна любов и да развием здрави взаимоотношения
Безусловната любов и безусловни взаимоотношения

Любовта е много важна. Когато намерим някой, който ни обича такива каквито сме, това е невероятно изживяване. По същия начин е възнаграждение и да обичаш някой друг.
Взаимоотношенията обаче са съвсем различно нещо. Те са работещо партньорство. Включват мисли, причини и решения. Те изискват две ( или повече) лица в комуникацията, както и взаимна обич.

В резултат на любовта (чувствата) и връзката ( решенията) може да има отделни правила и очаквания. Любовта е чувство , което може да бъде безусловно, без значение какъв е партньорът ни, чувствата ни не се променят. Взаимоотношенията обаче са работещи партньорства и като такива изискват условия, граници, ограничения и посока за да вървят гладко.

Следователно, трябва да бъде направено разграничение между "безусловна любов" ... и "безусловни взаимоотношения”.

Но не е достатъчна само любов. Това, че правим разграничение между „безусловна любов” и „безусловни взаимоотношения” не означава, че можем да обичаме партньора си , без значение какъв е и как изглежда, но не можем да имаме връзка с него при всякакви условия. Обичаме партньора си, но живеем в определени правила, които поддържат връзката ни. Това ни осигурява балансиран и справедлив обмен в романтичните ни взаимоотношения. Можем да обичаме „безусловно”, но можем и да сложим край, когато условията във връзката ни вече не са осъществими.

Какво означава това за любовния ни живот?

За тези, които казват, че „любовта е всичко, от което имам нужда” е важно да изберат „правилния” човек. След като го намерят и се влюбят, поддържането на любовта за тях е с най-висок приоритет. В резултат на това връзката им се превръща в „безусловна” и партньорът им е свободен да се държи както си пожелае.
За тези, които казват „ работещото партньорство е важно” , задачата им е да се научат да поставят граници, за да поддържат връзката си здрава. За тях е важно да създадат балансиран обмен с партньора си.

Изберете вашия съзнателен път, няма значение кой е той . Важното е да останете на вълната.


Моля, свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар