четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Проблеми в семейството


Семейството ни е идеалната група хора, които са най-близо до нас, към които изпитваме най-голяма любов и дълбока загриженост. В идеалния случай знаем, че винаги можем да разчитаме на тях, споделят нашите чувства и мисли, обръщаме се към тях за подкрепа и разчитаме , че ще ни помогнат , когато сме на дъното. Държи ни силни, когато се чувствам слаби, положителни, когато сме отчаяни, дават ни обратна връзка , когато се нуждаем. Семейството ни е нашето убежище.

Отношенията с нашите родители, братя, сестри, партньори и деца са най-важните за нас. Разбира се действителността не винаги е толкова розова. За много хора семейството е свързано със стрес, гняв, неразбиране, незадоволени потребности и очаквания. Дори и за тези, които имат близки и поддържащи отношения с близките си, нещата не винаги са съвършени, понякога може да ни бъде много трудно, болезнено и разочароващо. Негодувание, чувство за вина, разочарование и гняв са емоции, които изпитваме за добро или за лошо, когато стане дума за семейството ни.

Дали все още живеем заедно или не, семейната динамика значително влияе върху функционирането на всеки член от домакинството. Когато двама членове на семейството не се разбират и са в противоречие, това засяга всички. Това означава, че всички заедно трябва да си сътрудничат за решението на проблема, а също така е и една чудесна възможност за укрепване на семейните връзки и взаимодействия.


Какъв е ефектът от стреса върху сексуалния ни живот?
Деца и родители
Как да помогна на себе си и семейството ми при травма?


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар