сряда, 20 март 2013 г.

Балансът между работата и личния живот



Имаше времена, когато работата ни беше сигурна години напред или поне ние се чувствахме сигурни с нея. Сега обаче нещата са различни.

Високата безработица и ниското заплащане, карат много от нас да работят каквото и да е , стига да имаме работа и да получаваме някакво възнаграждение. Имаме все по-малък избор и се чувстваме щастливци, че все пак имаме работа. Оставаме до късно на работа, взимаме си за вкъщи, защото знаем, че опашката за мястото ни е голяма. Имаме все по-малко свободно време.

Можем ли да балансираме между работата и личния живот?

Обществото се променя и в наши дни е нормално да работят и двамата в едно семейство. Но слабата икономика не обяснява всичко. Благодарение на технологиите днес можеш да работиш от много места, границата между работния офис и дома все повече се размива. Познавам много хора, които работят изцяло от вкъщи. Аз самата отдавна не съм ангажирана с точно определено място, офис и т.н. Смартфоните, безжичния интернет, лаптопите ...... ми дават възможност да комуникирам с целия свят без значение къде се намирам, дали е на къмпинг или хижа в гората или на дивана в къщи.

И тук идва изключително важният момент, колко време да работиш и колко да отделиш на близките си, на себе си. Или да работиш постоянно, може би това ще ти помогне да излезеш от кризата, да си погасяваш кредита , да не живееш всеки ден назаем.

Време за промяна
Какво ни мотивира в работата ни?
Самостоятелни и креативни на работното си място
Работа и игра


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар