понеделник, 30 януари 2012 г.

Тревожност и безпокойство


Всеки един от нас се страхува . Безпокойството и тревожността са тясно свързани. Загрижени сме за бъдещи събития, предстояща нова работа. Но как можем да се тревожим по-малко?

На първо място ние се притесняваме от бъдещето. Неизвестното. Тревожим се за това какво ще се случи с нашите деца, нашето семейство, нашите партньори, нашия бизнес и още куп неща. Ние живеем във вселена, която по своята същност е непредсказуема, опасна и смъртоносна. В действителност тревожността може да бъде разбрана като подсъзнателна реакция от несигурността на живота. И вечно присъстващата възможност за абсолютна неизбежност на смъртта. Има толкова много неща, които можем да загубим, и за които да се притесняваме : здраве, щастие, любов, богатство, власт, статус, мъдрост, свобода, независимост, подкрепа, жизненост, и в крайна сметка за самият ни живот.

Тревогите също могат да се отнасят и до това как искаме да възприемаме света. В желанието си да се видим така, както искаме. Много често обаче в това си желание ние пропускаме важни неща от живота си. За това се отпуснете. Наслаждавайте се на това, което имате, на това, което живота ви е донесъл до момента.

CARPE DIEM

Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар