петък, 27 януари 2012 г.

Как да се борим с депресията и тревожността



Повечето хора с тежка депресия страдат също от тревожно разстройство.

Кой е най-добрия начин да се справим с депресията и тревожността? Бързо и окончателно. Тревожността и депресията са двете лица на една и съща монета. Негативните събития и емоции имат несъразмерно голямо въздействие и отвличат рационалните системи за отговор. Може да се каже буквално, че трябва да се мисли по-трезво. Преживяваме трудностите и разочарованията, които срещаме, отново и отново и това е всичко, върху, което можем да се съсредоточим.

Някои реагират с безпокойство на стресови събития в живота, виждайки опасност дебнеща навсякъде – при кандидатстване за работа, с молба за услуга. Тези от нас, които имат такива състояния , обикновено надценяват риска в определени ситуации и подценяват собствените си ресурси за справяне. Вместо да развият умения за справяне със ситуацията, много от нас предпочитат да страдат и да се затворят в себе си. Липсата на социални умения е в основата на това, доста често.

Фактът, че безпокойството обикновено предшества развитието на депресия , представлява огромна възможност за предотвратяването и. Има голяма вероятност да надраснем безпокойството, нужни са специфични усилия. Да сме нащрек, да наблюдаваме около нас за тревожни емоционални мини.

Депресията унищожава инициативата. Най-доброто нещо, което можем да направим за близък в такова състояние , е просто да отидем на разходка.


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

1 коментар:

  1. Доста често изпадах в състояния, които ме караха да бъда сама и да не искам да има хора около мен. Това пречеше на връзките ми, загубих приятели. Започнах да пия лекарства, но те просто спираха мислите ми. Не ми помагаха. Реших, че трябва да направя нещо за себе си, трябва да започна да контролирам живота си. Трудна беше първата крачка, да се свържа с Елена, от там нататък, нещата започнаха да се случват. Сега си мисля, как съм могла толкова време да се крия от света, живота е прекрасен и трябва да го живеем пълноценно. Благодаря ти, бих препоръчала на всеки!

    ОтговорИзтриване