понеделник, 16 януари 2012 г.

Женската идентичност в рамките на семейството



Голяма част от нас жените имат фобия и се чувстват виновни, правят жертви, оплакват се от избора, който са направили, но не предприемат нищо за да бъдат по-щастливи. Най-обидната дума за много жени е егоист. Защо тази дума предизвиква бурни реакции при жените? Не може ли да се грижим и за себе си и за семейството си?

Ключът е в това да имаме куража да заявим това, което искаме, дори и да знаем, че някои от семейството може би иска нещо друго. Да сме готови да посрещнем несъгласието. Нещата не винаги стават така както искаме, но поне няма да забравим кои сме и какво искаме.

Друг начин да открием отново себе си е да си намерим занимания , които са само за нас. Прекарваме повече време с приятели, посвещаваме се на някое хоби или работа, като от особена важност е да сме далеч от семейството си за да можем да чуем собствения си глас. Това ще ни освежи и ще ни даде нови сили. Ще видим нещата от различна перспектива, тя може да бъде много по-енергизираща за нас.

Много от нас жените се притесняват излишно когато са далеч от семейството. Страхуваме се , ще възникнат проблеми и ние се чувстваме виновни , че сме прекалено далеч да се справим с тях. Но дори и в почивен ден или на разходка уикенда това помага да презаредим батериите. Освен това , когато сме далеч , нашето семейство ще се научи да бъде по-независимо , връзката между мъжа и децата ще стане по-силна.

Почивайте си и се зареждайте по-често ! Така сме по-успешни, по-жизнени и по-справящи се.


Facebook: Елена Виделова
Skype:evidelova
Телефон: 0879 855 786
jiveisaznatelno@abv.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар