вторник, 14 февруари 2012 г.

Има ли правила в интимните взаимоотношения?Ние хората жадуваме за интимност, трябва да обичаме и да бъдем обичани.

В моята връзка през годините съм научила няколко неща, които си мисля, че са от изключителна важност за това да останем заедно.

Първото и най-основно нещо е да си изберем партньор мъдро и интелигентно. Привлечени сме от различни хора по различни причини, някои ни напомнят за миналото ни, други ни обсипват с подаръци и ни карат да се чувстваме важни. Оценката за потенциален партньор обаче правим на база на неговия характер, личността му, ценностите му, щедростта на духа, връзката между думите и действията, взаимоотношенията му с другите.

Важно за мен е да знам какви са неговите вярвания за една връзка. Често различните хора имат различни, понякога противоречащи си вярвания за връзките.

Сексът и любовта са две различни неща. Особено в началото на една връзка, привличането и удоволствието от секса, често се бъркат с любов.

Важно е да говорим за нуждите си открито и без притеснения. Близостта не може да съществува без честност, партньорът ни не е четец на мисли.

Уважение, респект , уважение. Взаимното уважение е от съществено значение за добрите взаимоотношения.

Да сме екип. Ние сме две уникални лица, които имат различни перспективи и силни страни. Да използваме силните си страни в екипа, Да успеем да управляваме различията по между ни. Това е ключът към успеха в една връзка.

Разногласията не са нещо лошо, просто трябва да се научим да се справяме с негативните чувства, които са неизбежен страничен продукт от различията помежду ни. Безразличието и конфликтите не ни помагат.

Говорете и изследвайте. Говорете за емоциите си, за начина , по който се чувствате, за това какво мислите. Това е едно от важните неща за решаване на възникналите проблеми. Не позволявайте на негодуванията да къкрят във вас.

Слушайте ,наистина слушайте какво партньорът ви казва. Съпричастността е от решаващо значение.

И така работете здраво за поддържане на близостта. Тя не се случва от само себе си. Една добра връзка е процес, поддържан чрез постоянно внимание.

Когато сексът е добър, голяма част от ежедневните проблеми се решават под юргана. Сексът е лесен , интимността е трудна. Тя изисква честност, откритост, разкриване, страхове, понякога и тъга, както и надежди и мечти.
Свържете се с мен за вашата първа безплатна консултация.
Skype: evidelova

Няма коментари:

Публикуване на коментар